Δεν θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος λόγω των πρόσφατων καταστροφών που έπληξαν τη χώρα μας

Από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώθηκε ότι : “Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, ημέρα κατά την οποίαν άγει τα ονομαστήριά του, δεν θα εορτάσει, λόγω των παντοειδών φονικών καταστροφών (πυρκαϊές, πλημμύρες) που εσχάτως έπληξαν την Χώρα μας.

Στο Παρεκκλήσιο (εντός του Μητροπολιτικού ενδιαιτήματος) του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εν στενώ κύκλω, μετά των συνεργατών και των οικείων του θα προσφέρει την Αναίμακτον Ιερουργίαν στον Τρισάγιον Θεόν εις τιμήν και μνήμην του Προστάτου του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, και «εις βοήθειαν πάντων των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών», ιδιαιτέρως των πλημμυροπαθών και των εμπεριστάτων συμπατριωτών μας ως και υπέρ του εμπεπιστευμένου του Ποιμνίου σε καιρούς «τρικυμισμένους».

Ευχαριστεί τους αγίους Αρχιερείς και τους Πιστούς για την προθυμία τους να πληροφορηθούν τα των ονομαστηρίων του και να συνεορτάσουν μαζί του, γεγονός το οποίον ενισχύει και στηρίζει αυτόν στην Αρχιερατική του διακονία και ευχαριστών εύχεται όπως Κύριος ο Θεός ημών, δια πρεσβειών του Ιερομάρτυρος προστάτου του, αγιάζῃ, σκέπη, ενδυναμοί τους σεπτούς Ποιμένας αγίους Αδελφούς του, ώστε να κατευθύνουν ασφαλώς τον Λαό του Θεού «εις νομάς σωτηρίους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ