Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ΕΛ.ΓΑ: Στόχος μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν καταβληθεί όλες

Ποιο ήταν το συμπέρασμα  από τις χθεσινές συσκέψεις που είχε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος  σε διάφορες περιοχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών;  Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο ΕΛΓΑ αθροίζουν δυνάμεις προκειμένου να καταβληθούν μέσα στο πρώτο ή -το αργότερο- το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα παραγωγούς των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτό τονίστηκε στις συσκέψεις που έγιναν  χθες. Όπως επισημάνθηκε, δρομολογείται ήδη η άμεση συνεργασία του ΕΛΓΑ με τις 6 ΔΑΟΚ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έναρξη των πληρωμών έως τα ερχόμενα Χριστούγεννα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισπεύδεται η ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τις ΔΑΟΚ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ώστε η αξιολόγηση των φακέλων από τον ΕΛΓΑ να ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου για να γίνει δυνατή η έναρξη πληρωμών μέσα στο πρώτο μισό του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

 Σε δηλώσεις του, το μεσημέρι στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας απένειμε εύσημα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζο για την προσπάθεια που καταβάλει, επισημαίνοντας παράλληλα την γενναία οικονομική ενίσχυση της οποίας τυγχάνει από την κυβέρνηση ο εν λόγω Οργανισμός. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμός δυνάμεων Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρ. Λυκουρέντζος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την “στενή, παραγωγική, αποδοτική συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, όπως και με τους αντιπεριφερειάρχες, τον αρμόδιο θεματικό, όπως και τους χωρικούς”. Επανέλαβε και αυτός την άθροιση δυνάμεων “Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων, ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο για το οποίο χρειάζεται και η συνεργασία των αγροτικών και συνεταιριστικών φορέων” όπως είπε. Όπως σημείωσε δε, “ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τη γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, καθώς στη διετία Αυγούστου 2020 – 2022 ενισχύθηκε με 313.000.000 ευρώ”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ