Άδωνις Γεωργιάδης για τις προκλήσεις της Άγκυρας: «Το σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι έχει αναγάγει το ζήτημα αυτό σε Ευρωτουρκικό και όχι μόνο Ελληνοτουρκικό

Μιλώντας σήμερα το πρωϊ στην τηλεόραση του Σκαϊ , ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης  αναφέρθηκε στις  νέες τουρκικές προκλήσεις μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν και την ανάρτηση χάρτη με τον οποίο η Άγκυρα διεκδικεί το μισό Αιγαίο. Στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: . «Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία είναι ανεξέλεγκτοι»,  «όσα κάνει η Τουρκία είναι ανεύθυνα..»

Όπως εξήγησε, το σημαντικό για την Ελλάδα είναι ότι έχει αναγάγει το ζήτημα αυτό σε Ευρωτουρκικό και όχι μόνο Ελληνοτουρκικό. Η Ευρώπη έχει καταλάβει ότι αυτό είναι πρόκληση προς εκείνη. «Η Ευρώπη είναι ένα αργό καράβι και αργεί να στρίψει, αλλά έχει αρχίσει να στρίβει», είπε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ακόμα και οι μεγάλοι υποστηρικτές της Τουρκίας, λόγω των συμφερόντων τους, έχουν βάλει όριο τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου. «Στο τέλος η Ευρώπη θα φτάσει σε κυρώσεις.» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ