Άμεση επιχορήγηση σε παραγωγούς ελιάς καλαμών, καρπουζιού, πατάτας

Κρατικές ενισχύσεις θα δοθούν σε παραγωγούς : α) της επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών, β) του πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, γ) της ανοιξιάτικης Πατάτας, δ) των θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης σε Τομάτες, Αγγούρια και Μελιτζάνες. ‘Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα υποβολής αίτησης άμεσης επιχορήγησης.

Δικαιούχοι είναι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής α) της επιτραπέζιας Ελιάς ποικιλίας Καλαμών (κωδικοί καλλιέργειας), β) του πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, γ) της ανοιξιάτικης Πατάτας, δ) των θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης σε Τομάτες, Αγγούρια και Μελιτζάνες, οι οποίοι πληρούν όλους τους κάτωθι όρους επιλεξιμότητας:

1. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (EAE) για το έτος αιτήσεων 2020.

2. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε. κατά τα οριζόμενα στην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

3. Ειδικά για την επιτραπέζια Ελιά ποικιλίας Καλαμών, λαμβάνεται υπόψη η ενιαία αίτηση ενίσχυσης του έτους 2019.

4. Δεν ήταν προβληματική επιχείρηση στις 31/12/2019.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι παραγωγοί που έχουν υποβάλει ΕΑΕ2020 και δραστηριοποιούνται στους πιο πάνω τομείς, ενώ το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την 9η Δεκεμβρίου 2020.

Την αίτηση μπορούν να την υποβάλουν οι παραγωγοί εφόσον έχουν κωδικό online από τη διεύθυνση https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2020/#/login ή μέσω  https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ επιλέγοντας στο πεδίο Χρήση εφαρμογής την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 (ΕΑΕ2020) και στη συνέχεια το πλήκτρο Χρήση εφαρμογής.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2020 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19 -> Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης Ελιάς Καλαμών Καρπουζιού Ανοιξ.Πατάτας Θερμ.Καλ.Κρήτης.

Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ