Άπλετο φως πέφτει στα Εξαμίλια – Αυτοψία Γκιολή – Νανόπουλου στο έργο του οδοφωτισμού – Δήμαρχος: “Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αγαστής συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια”

53 κολώνες φωτισμού led, μπαίνουν από την Κόρινθο μέχρι τα Εξαμίλια ώστε ο δρόμος να είναι ασφαλής για την κίνηση οχημάτων, αλλά και πεζών. Το φως «φυλάει τα έρημα» θα μπορούσε να πει κανείς για την περίπτωση των Εξαμιλίων αφού είναι γνωστό ότι ο φωτισμός εγκαθίσταται κυρίως για την αστυνομική και όχι  μόνο για την κυκλοφοριακή ασφάλεια, αφού ο δρόμος Κόρινθος – Εξαμίλια πολλές φορές είχε γίνει πεδίο έκνομων ενεργειών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής δήλωσε ότι είναι ένα έργο που ήταν αναγκαίο και χρόνια απαίτηση των κατοίκων. Σύντομα, πρόσθεσε, «θα έχει και διαγράμμιση ο δρόμος και αν χρειαστούν και στηθαία θα βάλουμε, όπως βάζουμε στο Περιγιάλι και αλλού που δεν έχουμε στηθαία και σήμανση.»

Λόγω πανδημίας εξάλλου ο κόσμος θέλει να περπατάει και να ασκείται και κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό σε έναν δρόμο που δεν είναι φωτισμένος.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε : Είμαστε εδώ για να δούμε την εξέλιξη του έργου οδοφωτισμού από την Κόρινθο μέχρι τα Εξαμίλια. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα αγαστής συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια. Το έργο, επαναλαμβανόμενο αίτημα του Δήμου Κορινθίων εκτελείται από την Περιφέρεια, αφού είναι αρμοδιότητά της. Θα μπουν συνολικά 53 κολώνες με 20 μέτρα από τη μία στην άλλη. Αυτό προσφέρει και οδική αλλά και γενικότερη ασφάλεια αφού οι κάτοικοι μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς να φοβούνται.

Έχουμε κι άλλες συνεργασίες με την Περιφέρεια, όπως την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει η Διαχείριση Απορριμμάτων  από την Περιφέρεια και τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε τη λειτουργία του ΧΑΔΑ και να τον αποκαταστήσουμε. Και αυτό εντάσσεται σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και έχουμε και άλλα που θα σας ανακοινώσουμε στην πορεία.

Επίσης, όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά βάλαμε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, σε δημοτικά κτίρια, αλλά και στο νεκροταφείο σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορεί ο κόσμος να το επισκέπτεται με ασφάλεια.

hmerisiakorinthou.gr: Τον τελευταίο καιρό λίγο πιο κάτω από την πλατεία Εξαμιλίων σταθμεύει αστυνομικό όχημα και τη μέρα και τη νύχτα. Αυτό είναι μόνιμο μέτρο;

Βλάσης Αλέξανδρος, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Εξαμιλίων: Ο Δήμαρχος γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του χωριού μας, αλλά και ο αστυνομικός διευθυντής κ. Τετράδης. Έχουμε καθημερινά αστυνόμευση και ο κόσμος νοιώθει ασφαλής και τα κρούσματα είναι πλέον μηδενικά.

 Νανόπουλος: Τίποτα δεν είναι τυχαίο και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς αλλά και αγαστής συνεργασίας και με την Περιφέρεια, αλλά και με την αστυνομία.

Βλάσσης Αλέξανδρος: Είναι ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια, κάτι που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Θα δώσει αίσθημα ασφάλειας στους οδηγούς σε έναν δρόμο που σε πολύ τακτή βάση, δυστυχώς έχουμε τροχαία ατυχήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ