Έκαναν ηλεκτρονικές απάτες κατ’ εξακολούθηση- Πώς έφθασε η Αστυνομία στα ίχνη τους

πηγή φωτο: ΕΛ.ΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε και εξιχνιάστηκε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, .Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρίας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης την εξαπάτησε μέσω της πραγματοποίησης κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 2  ατόμων για άπατη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Απριλίου, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί υπολογιστές, 5 συσκευές κινητών τηλεφώνων, μονάδα ψηφιακής αποθήκευσης, 7 δελτία ταυτότητας αλλοδαπών καθώς και πλήθος εγγράφων και παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται .

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ