Ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα στην ΕΛ.ΑΣ – 20 οχήματα & 500 αλεξίσφαιρα γιλέκα σε Υπηρεσίες της Πελοποννήσου

 Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα. Όπως ανάρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα της η ΕΛ.ΑΣ  , οι Υπηρεσίες του Σώματος εφοδιάζονται με (15.690) αλεξίσφαιρα γιλέκα, (675) περιπολικά οχήματα και μεγάλο αριθμό ατομικών εφοδίων και λοιπού τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού.

Έτσι αναβαθμίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Επίσης εξειδικευμένο επιχειρησιακό εξοπλισμό παρέλαβε και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ)

Ο προϋπολογισμός του εξοπλιστικού προγράμματος, που ξεπερνά τα 31 εκ. ευρώ, καλύπτεται από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού 2020, προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Το προσωπικό της Αστυνομίας  εφοδιάζεται ακόμη με επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ. και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Ο παραπάνω εξοπλισμός κατανέμεται σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Όσον αφορά στα 675 αυτοκίνητα, κατανέμονται σε μάχιμες Υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης σε όλη τη χώρα, όπως Άμεση Δράση, Αστυνομικά Τμήματα, υπηρεσίες Τροχαίας κ.λπ. .

 Στην Πελοπόννησο θα διατεθούν 20 οχήματα .

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα νέα οχήματα στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου, Αντιστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διαχειριστικής Τεχνικής Υποστήριξης και  Πληροφορικής, Ταξίαρχο Δημήτριο Παντελή.

Από τα 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα για την Πελοπόννησο προορίζονται 500 .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ