Ένα υπερσύγχρονο drone  στο πλευρό των Πυροσβεστών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ένα  υπερσύχρονο ντρόουν (drone) η Περιφέρεια Πελοποννήσου εφοδίασε  την Περιφερειακή Διοίκηση Πελοποννήσου του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην τελετή παράδοσης που έγινε χθες Παρασκευή 28 Μαϊου στην Τρίπολη, το ντρόουν παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον επικεφαλής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕΠΥΔ) Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα, δηλώνοντας του ταυτόχρονα  την δέσμευση της Περιφέρειας να συνδράμει με κάθε τρόπο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και στην δημιουργία της 9ης ΕΜΑΚ Πελοποννήσου, με έδρα στην Τρίπολη.

Γνωστοποίησε, παράλληλα, ο Π. Νίκας ότι υπέγραψε και την δωρεάν παραχώρηση από την Περιφέρεια προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκτασης  4 στρεμμάτων στην οδό Καλαμών, στην Τρίπολη, για την κατασκευή, μέσω ΣΔΙΤ, του περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας.Όπως τόνισε το εν λόγω Κέντρο -που εκτιμάται ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μέχρι τον επόμενο χρόνο- θα διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό έχει όλα τα τεχνολογικά μέσα.

Παράλληλα ο κος Νίκας ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Σώμα και τον κάθε έναν πυροσβέστη ξεχωριστά για τον αγώνα που δίνει σε αντίξοες συνθήκες. «Ως Περιφέρεια θα είμαστε αρωγοί ηθικά και υλικά και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας στον τομέα αυτόν», δήλωσε , μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΠΕΠΥΔ Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θ. Κολυβήρας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια που διέθεσε στην Πυροσβεστική “ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα σε πανελλαδικό επίπεδο”, επισημαίνοντας τις δυνατότητες του συγκεκριμένου drone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ