«Έρχεται» ρύθμιση 120 δόσεων για όσους χρωστάνε στους Δήμους  – Τι προβλέπει- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Ευνοϊκή είναι η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στους δήμους , αφού φέρνει  σημαντική μείωση των τελών και των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί. Μάλιστα μπορεί ο οφειλέτης αν απαλλαγεί πλήρως  εφόσον γίνει εφάπαξ καταβολή της οφειλής. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται οι προσαυξήσεις:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, απαλλάσσονται κατά ποσοστό 100%,
β) αν εξοφληθούν σε δύο έως δώδεκα δόσεις, απαλλάσσονται κατά ποσοστό 90 %,
γ) αν εξοφληθούν σε δεκατρείς έως σαράντα οκτώ δόσεις, απαλλάσσονται κατά ποσοστό 80%,
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα έως εβδομήντα δύο δόσεις, απαλλάσσονται κατά ποσοστό 70%,
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις έως εκατόν είκοσι δόσεις, απαλλάσσονται κατά ποσοστό 60%.

Το ελάχιστο ποσό κάθε δόσης με την νέα ρύθμιση είναι είκοσι ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και πενήντα ευρώ για τα νομικά πρόσωπα. Παράλληλα, με το άρθρο 144 του σχεδίου νόμου, δίνεται η δυνατότητα καταβολής σε έως 24 δόσεις τις αναδρομικές χρεώσεις από 1.1.2020 των ιδιοκτητών ακινήτων που υπέβαλλαν δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών. Ειδικά για αυτές τις ρυθμίσεις και για τα φυσικά πρόσωπα η ελάχιστη δόση είναι 10€. Για τη ρύθμιση αυτή δεν χρειάζεται η υποβολή αίτησης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε πως:« προφανώς λόγω και της κρίσης που υπάρχει και του οικονομικού προβλήματος, είναι απαραίτητο να δώσουμε μία νέα ανάσα και στους οφειλέτες των δήμων είτε αυτά είναι νομικά ή φυσικά πρόσωπα για να ρυθμίσουν οφειλές οι οποίες θα βεβαιωθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.» «Έτσι οφειλή που προκύπτει προς τον δήμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μπορεί να ενταχθεί σε μια ρύθμιση η οποία μπορεί να φτάσει στο βάθος τα 120 δόσεων, δηλαδή τα 10 έτη, γλιτώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι των προσαυξήσεων» Η απαλλαγή αυτή ανέφερε ότι « μπορεί να φτάσει και στο σύνολο των προσαυξήσεων και των προστίμων που έχουν επιβληθεί, εφόσον γίνει εφάπαξ καταβολή».

Οι ρυθμίσεις αυτές θα γίνουν ηλεκτρονικά, η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Μάρτιο και θα έχει τέσσερις μήνες μπροστά του ο ενδιαφερόμενος , για να ζητήσει να ενταχθεί στη ρύθμιση. Η αίτηση θα γίνεται μέσω αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ