«Έρχονται» δύο νέα Προγράμματα του Ο. Α.Ε.Δ για 15.000 νέες θέσεις  εργασίας

Συνεχίζοντας την μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας , ο Ο.Α.Ε.Δ αναμένεται να ενεργοποιήσει δύο νέα προγράμματα για 15.000 νέες θέσεις  συνολικά, Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε σχεδιάζεται:  

  1. πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίαςγια 10.000 νέους ανέργους 18-29 ετών, διάρκειας 7 μηνών, στην  Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία, συνολικού προϋπολογισμού 65 εκ. ευρώ.  Στόχος είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και η αντιμετώπιση της διαρροής επιστημονικού εργατικού δυναμικού, το λεγόμενο brain drain.
  2. πρόγραμμα 5.000 θέσεων για ανέργους 30 ετών και άνωστις Περιφέρειες , Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, διάρκειας ενός έτους και συνολικού προϋπολογισμού 32 εκ. ευρώ. Το ύψος της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και εισφορών θα κυμανθεί από 466€ για τους κοινούς ανέργους έως και 699€ για τους μακροχρόνια ανέργους.

Τα προγράμματα θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000€ τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα), ενώ οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ