«Έρχονται» ξανά οι 120 δόσεις – Σε ποιες 7 περιπτώσεις θα υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις

Γνωρίζοντας πολύ καλά τα χρέη που έχει δημιουργήσει και εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία στα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις , το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να συσσωρευτούν και άλλα χρέη σε Εφορία και Ταμεία. Γι’ αυτό επεξεργάζεται ξανά την ενεργοποίηση των 120 δόσεων ή και περισσότερων για παλιά χρέη και νέες οφειλές που γεννήθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα αφορούν και τις τράπεζες.

Η ρύθμιση των 100 ή 120 δόσεων ανοίγει ξανά από τον Νοέμβριο για όσους πλήττονται από την πανδημία και έχασαν τις ρυθμίσεις γιατί σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις ενώ για όλους τους φορολογουμένους, πληττομένους και μη, που δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις ρυθμίσεις τους μετά την 1η Νοεμβρίου 2019 ανοίγουν οι πύλες της πάγιας ρύθμισης των 24 – 48 δόσεων με την οποία τακτοποιούνται και οι τρέχουσες οφειλές. Οι φόροι που βεβαιώθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου και «πάγωσαν» μέχρι και τον Απρίλιο του 2021 θα ρυθμιστούν από τον Μάιο του επόμενου έτους σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

  • Έτσι σε γενικές γραμμές  οι ρυθμίσεις για την εξόφληση των παλιών και νέων χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε πολλές δόσεις  αφορούν :     Φόρους που δημιουργήθηκαν στην καραντίνα, 2.  Δόσεις ρυθμίσεων Μαρτίου – Ιουνίου 2020.  3.  Χαμένες ρυθμίσεις – δεύτερη ευκαιρία.  4.  Ρύθμιση που χάθηκε μετά την 1/1/2019.  5. Φόρους που  δημιουργήθηκαν μετά το lockdown.
  • Χρέη από δάνεια με εγγύηση Δημοσίου καθώς και 7) Χρέη σε τράπεζες – Δημόσιο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ