Έτοιμο το πρόγραμμα των ορειβατών της Κορίνθου για την εξόρμηση στην Κρήτη την 1η Ιουνίου

φωτο αρχείου

Ε.Ο.Σ ΚΟΡΙΝΘΟΥ : ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ, 1-6 Ιουνίου 2023.

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

Τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Κορίνθου αναφέρουν σχετικά με τη νέα εξόρμησή τους μεταξύ άλλων: “Μετά τις πολυήμερες και πετυχημένες εξορμήσεις στην Αμοργό και στην Τήνο έφτασε η σειρά της ανατολικής Κρήτης και πιο συγκεκριμένα του νομού Λασιθίου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Πέμπτη 1 Ιουνίου

Αναχώρηση από Κόρινθο το απόγευμα στις 18:30 αυστηρά για λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση στις 21:00 με ΑΝΕΚ για Ηράκλειο.

Παρασκευή 2 Ιουνίου

Αναχώρηση στις 7:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου ,μετάβαση στο Καβούσι στο νομό Λασιθίου. Πεζοπορία από το Καβούσι σε παλιό μονοπάτι και αγροτικό δρόμο μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Αζοριά. Στη συνέχεια ανάβαση από εντυπωσιακό μονοπάτι στο φαράγγι του Μέσωνα ,ένα από τα πιο όμορφα στην Κρήτη. Επιστρέφουμε κυκλικά στο Καβούσι περνώντας από τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου έχοντας θέα τα Λασιθιώτικα Όρη και τον κόλπο του Μεραμπέλου ,αφού περάσουμε από μια μνημειακή ελιά 4000 περίπου ετών.

Ώρες πορείας 7 (ορειβατική) ή 3(πεζοπορική).

Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο.

Σάββατο 3 Ιουνίου

Ορειβατική ομάδα : Μετάβαση με το λεωφορείο στο Οροπέδιο Λασιθίου και στη συνέχεια στο Λιμνάκαρο. Ανάβαση στις κορυφές των Λασιθιώτικων Ορέων Αφέντης Χριστός ( 2.141 μ.) , Σπαθί ( 2.148 μ.) και Λάζαρος ( 2.085 μ.) και κατάβαση στο οροπέδιο Καθαρό. Ώρες πορείας : 12-13, Βαθμός δυσκολίας:Γ

Πεζοπορική ομάδα : Μετάβαση με το λεωφορείο στο γραφικό χωριό Κράσι με τα τρεχούμενα νερά και τον εντυπωσιακό πλάτανο. Ανάβαση από μονοπάτι στην κορυφή Καρφί με τον Μινωικό οικισμό και την εντυπωσιακή θέα του Οροπεδίου Λασιθίου και των Λασιθιώτικων Ορέων.

Κατάβαση στο μικρό οροπέδιο, το Νήσιμου, και στη συνέχεια στο οροπέδιο Λασιθίου στο Τζερμιάδων. Ώρες πορείας:4. Επίσκεψη με το λεωφορείο στο Δικταίον Άντρον. Φαγητό στο Τζερμιάδων.

Κυριακή 4 Ιουνίου

Μετάβαση με το λεωφορείο στην Ελούντα. Πεζοπορία στην χερσόνησο της Κολοκύθας και μπάνιο στις παραλίες της. Επιστροφή από μονοπάτι κυκλικά στην Ελούντα. Ώρες πορείας 7(ορειβατική) ή 4 (πεζοπορική).

Μετάβαση με το λεωφορείο στο παραθαλάσσιο χωριό Πλάκα. Μετάβαση με καραβάκι στο νησί της Σπιναλόγκας (έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957).

Δευτέρα 5 Ιουνίου

Σήμερα τελευταία μέρα θα πεζοπορήσουμε στο νομό Ηρακλείου.

Μετάβαση με το λεωφορείο στη θέση Θέα πάνω από το χωριό Γέργερη. Πεζοπορία από μονοπάτι στο περίφημο δάσος του Ρούβα με τους γιγάντιους πρίνους και τα τρεχούμενα νερά. Κατάβαση από το εντυπωσιακό φαράγγι μέχρι την λίμνη του Ζαρού. Ώρες πορείας : 5. Φαγητό στη λίμνη Ζαρού. Αναχώρηση για Ηράκλειο και στη συνέχεια στις 21:00 για Πειραιά.

Τρίτη 6 Ιουνίου

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 6:00 , αναχώρηση για Κόρινθο.

Εάν κάποιοι λόγω κούρασης δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις ομάδες μία ή περισσότερες μέρες μπορούν να παραμείνουν στην πόλη του Αγ. Νικολάου και στη γύρω περιοχή. Αρχηγοί εξόρμησης, Περικλής Μενούνος:6973986683 & Μάγια Φουριώτη:6972838789”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ