“Αγκάθι” ο έλεγχος των φοιτητών στα Πανεπιστήμια για τον κορωνοϊό ; Τί λένε οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων , τι ετοιμάζει το Υπουργείο;

Σε “αγκάθι” φαίνεται πως εξελίσσεται το θέμα του ελέγχου των φοιτητών στα Πανεπιστήμια για το άν πληρούν τις προϋποθέσεις να μπουν σε αυτά αναφορικά με τον κορωνοϊό. Δηλαδή πώς τελικά θα είναι δυνατόν να ελέγχονται όλοι ανεξαιρέτως , την στιγμή που έχει εκφραστεί η απορία πώς είναι δυνατόν να φθάσει ο χρόνος για αυτό και για να γίνουν τα μαθήματα.

Από την μεριά τους , οι διοικήσεις  των Ιδρυμάτων θέλουν να λειτουργήσουν φέτος όλα τα Πανεπιστήμια κανονικά αλλά όπως τονίζουν δεν έχουν τη δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ, φοιτητών και προσωπικού καθώς ο αριθμός τους είναι μεγάλος. Ταυτόχρονα ζητούν από όλους να εμβολιαστούν έως την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς την 1η Οκτωβρίου, προτροπή που αφορά τόσο στους φοιτητές όσο και στο διοικητικό και διδακτικό προσωπικό.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προβλέπεται η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων ή αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού στα ΑΕΙ ή σε συνεργασία με τα ΑΕΙ για τον άμεσο εμβολιασμό . Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έχει υπάρξει και σχετική τροπολογία .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ