Αγροτικά Ι.Ε.Κ  και Ψηφιακή Ακαδημία Αγροτικής Ανάπτυξης σκέφτεται να δημιουργήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Η κατάρτιση των αγροτών μας είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .  Συγκεκριμμένα το Υπουργείο  και προσωπικά ο Υπουργός κ. Λιβανός εξετάζει τη δυνατότητα δημιουργίας αγροτικών ΙΕΚ αλλά και την ίδρυση Ψηφιακής Ακαδημίας Αγροτικής Ανάπτυξης. Η σκέψη αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας νέας φιλοσοφίας στο ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Ήδη , σύμφωνα με αθηναϊκά Μ.Μ.Ε,  ο Υπουργός έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του και στους εμπλεκόμενους φορείς να δουν εξ αρχής το ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών.

Όπως τονίζεται: «Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους γνωρίζουν τα των καλλιεργειών, με τη γνώση να μεταφέρεται από τον πατέρα στον γιό, μη μπορώντας να ακολουθήσουν με τους ρυθμούς που πρέπει, τις νέες τεχνολογίες. Κάτι που έχει αποτυπωθεί και σε νούμερα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι καταρτισμένοι πάνω στην αγροτική οικονομία στη χώρα μας φτάνουν το 7%, όταν σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, ξεπερνά το 50%.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ