Αθηνά Κόρκα: «Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε όλοι να κρατηθεί «ζωντανή́» η μικρή επιχείρηση»

O γόνιμος διάλογος και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων θα βοηθήσουν τη μικρή επιχείρηση που έχει υποστεί τεράστια ζημία μετά τη δεκαετή κρίση, στην οποία προστίθεται επιπλέον και η τρέχουσα υγειονομική κρίση της covid-19. Είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε όλοι να κρατηθεί «ζωντανή́» η μικρή επιχείρηση”, δήλωσε η Aντιπεριφερειάρχης  Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα, η οποία ήταν προσκεκλημένη του προέδρου της Ομοσπονδίας και Επιχειρηματικότητας (ΠΟΕΕ)   Βασίλη Παγώνη και του Δ.Σ. στην πρώτη για το 2021 τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 10 Ιανουαρίου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης βουλευτές, στελέχη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων και όλων των φορέων του εμπορίου.

Αναφερόμενη στις δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον επιχειρηματικό κόσμο και την στήριξή του από τις επιπτώσεις των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι προέβη, στην αξιοποίηση των πόρων μέσω ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, αλλά και στην ενσωμάτωση επιπλέον ΚΑΔ προκειμένου να βοηθηθούν πολύ μικρές επιχειρήσεις στον τομέα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Αναφέρθηκε, μεταξύ  άλλων στην ανάδειξη της Ιστορίας και της Πολιτισμικής Κληρονομιάς μαζί με τον τουρισμό, “ένα σχέδιο που θα φέρει την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο, σε συνδυασμό με μεγάλα έργα οδικά, αρδευτικά έργα, επαγγελματική κατάρτιση των επαγγελματιών και προσαρμογή στην καινοτομία και την ψηφιοποίηση”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ