Αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας αλλά προτρέποντας πάντα για εμβολιασμό η Ματίνα Παγώνη – Πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Μιλώντας σήμερα το πρωϊ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας , η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε αισιόδοξη τονίζοντας ότι Πάσχα θα κάνουμε κανονικά φέτος στα χωριά αλλά τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα μάσκες.

Αναφερόμενη στην αποκλιμάκωση των κρουσμάτων είπε ότι «θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου». «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Είπε ακόμη: «Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε ότι αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου. Παράλληλα έκανε για ακόμη μια φορά έκκληση για εμβολιασμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ