Ακόμη μία «ένεση ρευστότητας» η «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4» – Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

«Έρχεται» η «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4», μία ακόμη οικονομική ενίσχυση του κράτους, εν μέσω πανδημίας. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων .

Επίσης στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Σταϊκούρας είπε, έχουν δοθεί μέχρι σήμερα 145.132 μοναδικά ΑΦΜ, ορισμένα από τα οποία πήραν και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1 και 2 ή κάποιον συνδυασμό: Τα ΑΦΜ αυτά «μοιράστηκαν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε επτά μήνες» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Για την εφαρμογή του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, είπε ότι «θα παρουσιάζει απευθείας το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται η επιχείρηση, εφόσον πληροί τα κριτήρια». Ευελπιστούμε, πρόσθεσε, ότι μέχρι την Παρασκευή ή κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η πλατφόρμα, και την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν το χρονοδιάγραμμά μας, θα εκταμιευθεί ένα σημαντικό ποσό ανάλογα και με τις αιτήσεις που θα γίνουν από τις επιχειρήσεις», το οποίο αναμένεται να ανέλθει στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ