Αλέξης Τσίπρας: «Όταν ο πολίτης βιώνει ανασφάλεια για τη ζωή του πως μπορώ να ζητήσω εκλογές;»

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης , μιλώντας στους δημοσιογράφους. Όπως είπε «τα προβλήματα της χώρας διογκώνονται…» και πως  «δεν θα αποτελέσει έκπληξη και αιφνιδιασμό τυχόν επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πάει σε πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό θα συμβεί από τη δυσκολία αντιμετώπισης των προβλημάτων που διογκώνονται εξαιτίας της πολιτικής του».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι εξελίξεις υποχρεώνουν το  κόμμα του να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να ξεπεράσει την περίοδο «αναστοχασμού» και «αυτοκριτικής» μετά την ήττα των 9 μονάδων στις τελευταίες εθνικές εκλογές. «Στόχος μας είναι το 32% να γίνει 42%» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «θα ήταν ανεύθυνο να ζητήσω εκλογές. Αν δεν υπήρχε η πανδημία θα είχα ζητήσει ήδη εκλογές». Πρόσθεσε δε ότι δεν του το επιτρέπουν οι αρχές της παράταξής του. «Σε μια στιγμή κρίσης δεν θα κάνω αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης . Όταν ο πολίτης βιώνει ανασφάλεια για τη ζωή του (κρούσματα, κρεβάτια ΜΕΘ) πως μπορώ να ζητήσω εκλογές;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε δε πως: «Είμαι εδώ, καταθέτω την ετοιμότητά μας με σχέδιο. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να έχω ευθύνη. Ελπίζω να την έχει ο κ. Μητσοτάκης αυτή την ευθύνη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι δύσκολο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη καθώς , όπως τόνισε: «εγώ συγκάλεσα τρεις φορές συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όταν κλέφτη με ανέβαζαν και ψεύτη με κατέβαζαν, όταν βρισκόμουνα στη μέγγενη των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ και ο κ. Μητσοτάκης έπαιρνε τις ακραίες θέσεις των δανειστών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ