Αλλάζει «στέκι» η  λαϊκή αγορά της Κορίνθου – Τί προβλέπεται από το νόμο για όσους δεν εφαρμόζουν τους κανόνες λειτουργίας

Οι λαϊκές αγορές του Δήμου Κορινθίων από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021  και από δω και στο εξής λειτουργούν ως εξής:

Η Λαϊκή Αγορά Κορίνθου από  αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου θα λειτουργεί στον θερινό χώρο , στην Οδό Κολιάτσου με επέκταση στην άνοδο και στην οδό Στεφάνου, όπως ανακοινώθηκε  από τον Δήμο .

Οι λοιπές Λαϊκές Αγορές του Δήμου θα λειτουργούν σε επέκταση των καθορισμένων χώρων, χειμερινών – θερινών . Όλες οι επεκτάσεις θα ισχύουν για όσο καιρό επιβάλλονται, για υγειονομικούς λόγους μεγαλύτερες αποστάσεις από τις προβλεπόμενες.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται στο 1 μέτρο με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πωλητές και καταναλωτές.

Απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των καταναλωτών στην Λαϊκή .

Πραγματοποίηση αυτοδιαγωνιστικού ελέγχου (self-test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζομένους στην αγορά.

Πωλητές και καταναλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς ,

Επισημαίνεται επίσης από τον Δήμο,  ότι η μη συμμόρφωση στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις δύναται να επιφέρει από τη Γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ