Αλλάζουν και αυστηροποιούνται κωδικοί μετακίνησης  για να αναχαιτιστεί η πανδημία στη χώρα

φωτο αρχείου

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πριν από λίγο  τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού. Προηγήθηκε το πόρισμα της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων , η οποία εξέτασε την επιδημιολογική εικόνα σε κάθε περιφέρεια .

Επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Υγεία, την στιγμή που η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φθάσει στα όρια.

Συγκεκριμένα, σε όλη την Ελλάδα, η μετακίνηση με κωδικό «6» θα γίνεται χωρίς αυτοκίνητο. Ακόμα αυστηροποιείται η μετακίνηση με τους κωδικούς «2» για ψώνια και «3» στο κομμάτι που αφορά τις τράπεζες, όπου θα πρέπει να γίνεται είτε εντός του δήμου κατοικίας, είτε σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.

Η παράταση της κυκλοφορίας κατά μία ώρα τα Σαββατοκύριακα στην Αττική δηλαδή μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, η αλλαγή της χρήσης του κωδικού 6, αλλά και η εισαγωγή χιλιομετρικού περιορισμού στο κωδικό 2 είναι μεταξύ των αλλαγών που αποφασίστηκαν προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία κυρίως στην Αττική.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ