Αναστηλώνεται το εμβληματικό διατηρητέο δημοτικό σχολείο στα Λαγκαδαίικα με την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά

Μία σημαντική είδηση για τον Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.  Επιτεύχθηκε η έγκριση χρηματοδότησης της αναστήλωσης και αποκατάστασης του διατηρητέου δημοτικού σχολείου στα Λαγκαδαίικα, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) ΕΣΠΑ 2014-2020. Την είδηση έκανε γνωστή πριν από λίγο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η αναστήλωση και η αποκατάσταση του διατηρητέου σχολείου τύπου «Καλλία ή Συγγρού» που βρίσκεται στου πρόποδες του “Μαύρου Όρους”, στην Κοινότητα Λαγκαδαίικων, στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ξεκινά, καθώς εγκρίθηκε η ένταξη του έργου με χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, συνολικού προϋπολογισμού 595.000 ευρώ.
Με την ολοκλήρωση της αναστήλωσης και αποκατάστασής του, το εμβληματικό “παλιό δημοτικό” θα αποδοθεί στους πολίτες ως χώρος ανάπτυξης δραστηριοτήτων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα κτίριο που κατασκευάσθηκε πριν από το 1900 και κουβαλά ιστορική, πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά, θα λάβει μετά από δεκαετίες το κύρος και την αίγλη που του αξίζει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2023 ».
Οι εργασίες προβλέπουν την αναδιαρρύθμιση του κτιρίου με ειδική πρόβλεψη πρόσβασης για ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενα άτομα.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσσης Τσιώτος, δηλώνει:
«Καθοριστική για τη χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας, αποτέλεσε η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Νικόλαου Ταγαρά, η αρωγή του οποίου είναι συνεχής και αποτελεσματική για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ