Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την εν ψυχρώ  δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ – Ευρωπαϊκές αντιδράσεις και μηνύματα συμπαράστασης

Σοκαριστικές  είναι  οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ  χθες το  μεσημέρι λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του , στον Άλιμο, από δύο άγνωστους δράστες που επέβαιναν σε μηχανάκι.  Η εγκληματική πράξη τους ήταν πολύ καλά μελετημένη  και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  των αστυνομικών , οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα και όχι απλά να τον εκφοβίσουν. Γι’ αυτό τον πυροβόλησαν τόσες πολλές φορές στο στήθος και του έδωσαν και την χαριστική βολή στο κεφάλι. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν μελετήσει καλά την καθημερινή διαδρομή του δημοσιογράφου και του είχαν στήσει ενέδρα . Ο εκτελεστής του, που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του , τον πυροβόλησε εξ επαφής, πιθανότατα χωρίς να του πει λέξη. Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στη μηχανή και εξαφανίστηκε με τον συνεργό του στα στενά της περιοχής. Η Αστυνομία ερευνά όλα τα στοιχεία για να φθάσει στα ίχνη και τη σύλληψη των δραστών, εξετάζοντας υλικό από κάμερες , μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής κλπ.

Διεθνής κατακραυγή για την δολοφονία του δημοσιογράφου

Εν τω μεταξύ σε αναρτήσεις τους  Ευρωπαίοι καταδικάζουν την εγκληματική αυτή πράξη.

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι «Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία. Και η ελευθερία του Τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται με ασφάλεια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ. Ελπίζω οι εγκληματίες να προσαχθούν σύντομα στη δικαιοσύνη».

«Να αποσαφηνιστεί εάν η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σχέση με τη δουλειά του», ζητεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο Νταβίντ Σασόλι αναφέρει: «Συντετριμμένος από την είδηση της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες πρέπει να αποσαφηνίσουν επειγόντως εάν η δολοφονία συνδέεται με τη δουλειά του. Τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ