Ανησυχία για την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος μέσα στον καύσωνα – Έκκληση Υπουργού για χρήση με σύνεση

Εκτός από την ανησυχία για την επέλαση του νέου κύματος καύσωνα από την Δευτέρα, υπάρχει ανησυχία και για την επάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος. Για τον λόγο αυτό και φοβούμενοι ότι λόγω της αφόρητης ζέστης θα υπάρχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος λόγω των κλιματιστικών , σε εγρήγορση βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι φορείς της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του φυσικού αερίου προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια ισχύος και η ευστάθεια του συστήματος μεταφοράς και διανομής.

Παράλληλα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκάλεσε εκτάκτως  σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου καύσωνα.
Στην έκτακτη σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των Διαχειριστών παρουσίασαν τα μέτρα που έχουν λάβει ενόψει των επόμενων ημερών και κυρίως της Δευτέρας, οπότε και εκτιμάται ότι κατά τις ώρες αιχμής (περί της 21:00) το συνολικό φορτίο του συστήματος θα φτάσει  πολύ ψηλά και αυξημένο σε σχέση με την συνηθισμένη κατανάλωση.

Ο κ. Σκρέκας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για να αντέξει το σύστημα ηλεκτροδότησης κάτω από την αυξημένη ζήτηση και τις ακρείες θερμικρασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ