Ανησυχία, εν όψει του Χειμώνα, για τον συνδυασμό γρίπης – κορωνοϊού

Εντείνεται η ανησυχία σε όλη τη χώρα και στο νομό μας για το τι θα γίνει όταν θα μπει ο Χειμώνας , αφού ο συνδυασμός γρίπης και κορωνοϊού δεν ξέρει κανείς τι αποτέλεσμα θα έχει. Ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πιο ευάλωτη θέση. Θα είναι εύκολη η αντιμετώπιση ενός τέτοιου συνδυασμών ιών αν τύχει; Θα προφυλάξει το εμβόλιο; Ας δούμε τι απαντά το Υπουργείο Υγείας:

«Είμαστε προετοιμασμένοι, τα εμβόλια για τη γρίπη είναι εδώ, οι οδηγίες για εκείνους που έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού είναι σαφείς, υπάρχει επάρκεια και υπάρχει σχεδιασμός, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τόσο τον ιό της γρίπης όσο και τον ιό του κορονοϊού ταυτόχρονα».

Αυτά  ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή υπογράμμισε ότι «το σύστημα Υγείας δεν βρίσκεται στα όρια του και έχουμε αντοχές και υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών».

Απαντήσεις από την κυβέρνηση αναφορικά με τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά της γρίπης είχε ζητήσει νωρίτερα ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς, ο οποίος ανέφερε: «Ενόψει του χειμώνα και της πιθανής εμφάνιση της γρίπης, εντείνεται η ανησυχία για το ενδεχόμενο συνύπαρξης δύο ιώσεων και την επιβάρυνση που θα επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, αν προσβληθεί από τις δύο αυτές ιώσεις. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να έχει αποτέλεσμα ακόμα περισσότερους ασθενείς και βαριά περιστατικά και μεγαλύτερο χρόνο σε νοσηλεία και ΜΕΘ, δηλαδή, να ταλαιπωρηθεί ένα σύστημα που τώρα κινείται οριακά».

Ο κος Πουλάς  είπε ακόμη ότι ο εμβολιασμός όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, έναντι τις γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, αναμένεται να λειτουργήσει προστατευτικά στην αντιμετώπιση του covid 19. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε διαβεβαιώσεις, τόσο για την επάρκεια των εμβολίων όσο και για την πλήρη κάλυψη των ευπαθών ομάδων.

«Επειδή φέτος στη χώρα μας είχαμε την πανδημία, εγκαίρως προετοιμαστήκαμε. Κάθε χρόνο, τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου, ο ΕΟΦ προβαίνει σε παραγγελίες εμβολίων. Καταφέραμε να διασφαλίσουμε 35% περισσότερες δόσεις του εμβολίου για φέτος, έχουμε ήδη διασφαλίσει 4,2 εκατομμύρια δόσεις. Πέρυσι, είχαν έρθει στη χώρα 3,1 εκατομμύρια δόσεις, και πρόπερσι είχαν εμβολιαστεί 2,1 εκατομμύρια του πληθυσμού. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που εμβολιάζονται», απάντησε , μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Υγείας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ