Ανοίγει αύριο Δευτέρα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών

Αύριο Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού, με πρώτους τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.  Στόχος της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας είναι  να ξεκινήσει η διαδικασία στις 20 Ιανουαρίου .    Όσοι  θα εμβολιαστούν θα λάβουν sms εφόσον είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Γ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι όσοι -για κάποιον λόγο- είτε έχουν αλλάξει διεύθυνση είτε δεν μπορούν την ώρα του ραντεβού, μπορούν να πάνε στο φαρμακείο της γειτονιάς τους, στο ΚΕΠ ή να μπουν στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφης προκειμένου να αλλάξουν την ώρα ή το Εμβολιαστικό Κέντρο». Ο κ. Γεωργαντάς σε συνέντευξή του νωρίτερα στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως «οι άνω των 85 ετών πολίτες που είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Θα λάβουν το σχετικό SMS και μόνο αν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους θα αλλάξουν το ραντεβού τους. Διαφορετικά πρέπει απλώς να εμφανιστούν στο σημείο που τους έχει υποδειχτεί μέσω του μηνύματος, την προκαθορισμένη ώρα.
Παράλληλα όταν θα ανακοινωθεί η έναρξη του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες τότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο και την αποστολή SMS στο 13034.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ