«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο μετακινήσεων εκτός νομού το Πάσχα χωρίς να έχει τίποτα αποφασισθεί ακόμη- Ποιος είναι ο λόγος που το εξετάζουν οι επιστήμονες

φωτο αρχείου

Η χώρα μας εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο . Ωστόσο σήμερα  άνοιξε ξανά το λιανικό εμπόριο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων , ενώ συζητείται και το άνοιγμα των σχολείων σταδιακά .

Αναφορικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, που μετρούν πολλές ημέρες απαγόρευσης, εξετάζεται για το Πάσχα αλλά ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο.  Όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr ο Επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν απέκλεισε το γεγονός της μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:  «Θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου, την κούρασή του».  «Αν ήμασταν έτσι πέρυσι δεν θα πηγαίναμε σε άνοιγμα». Ωστόσο είπε ότι το ενδεχόμενο για άνοιγμα των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά ούτε βέβαια μπορεί να πει και ότι θα γίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ