Αντιδρούν τα Επιμελητήρια στην τροπολογία της κυβέρνησης  για την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια

Αντιδρούν τα Επιμελητήρια  στην απόφαση της κυβέρνησης «να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των επιμελητηρίων προκειμένου να γίνεται αντικατάσταση των Διοικητικών Επιτροπών τους» . Το Επιμελητήριο Κορινθίας μας απέστειλε την επιστολή – διαμαρτυρία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς , που  έχει τίτλο :«Υποβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού η αιφνιδιαστική τροπολογία της κυβέρνησης»

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «πρόκειται για μία κίνηση που όχι μόνο υποβιβάζει τον επιμελητηριακό θεσμό αλλά προσβάλει κάθε μέλος του, καθώς δεν προηγήθηκε κανένας διάλογος…. Η κυβέρνηση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και οδηγεί την επιμελητηριακή κοινότητα σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός επιμελητηρίου. Ποιους άραγε εξυπηρετεί αυτή η εξέλιξη; Μήπως ο στόχος είναι η χειραγώγηση και η απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των Επιμελητηρίων;

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις και κυρίως να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία αλλάζει ένα βασικό κομμάτι της λειτουργίας των Επιμελητηρίων…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ