Απανθρακωμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις Αιγύπτιοι που αγνονούνταν στο χωριό κοντά στη Λεμεσό από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κύπρο

Η μεγάλη φωτιά , που καίει για δεύτερη ημέρα την Κύπρο έχει στοιχίει τη ζωή μέχρι στιγμής σε τέσσερις ανθρώπους , αφού σύμφωνα με το protothema.gr , νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγννούμενοι από το χωριό Οδού στην επαρχία Λεμεσό. Οι τέσσερις αλλοδαποί είναι από την Αίγυπτο, είχαν παραμείνει στο χωριό μετά την εκκένωση του και σήμερα εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Η φωτιά  ξεκίνησε χθες το μεσημέρι  στον Αρακαπά.

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η ρίψη νερού και επιβραδυντικού υλικού από τα εναέρια μέσα. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης για βοήθεια.

Ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ανέφερε ότι πρόκειται για την καταστροφικότερη πυρκαγιά που έπληξε ποτέ την Κυπριακή Δημοκρατία από την ίδρυση της το 1960.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη  ίδια πηγή,  διάταγμα προφυλάκισης για οκτώ μέρες  εκδόθηκε  εναντίον του 67χρονου που συνελήφθη για την πρόκληση της πυρκαγιάς . Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι εγκατέλειψε το χωράφι του όπου έκαιγε χόρτα, λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ