Αποπνυκτική ατμόσφαιρα, στάχτες και η φωτιά μαίνεται – “Τιτάνια” μάχη Πυροσβεστών – εθελοντών- Φόβος για την ένταση του αέρα

Εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξεκίνησε απο τον Σχίνο χθες το βράδυ. Εχει πια φτάσει σε οικισμούς έξω από τα Μέγαρα , οι οποίοι με απόφαση του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη εκκενώθηκαν, όπως και τα μοναστήρια . Μάλιστα πριν από λίγη ώρα οι φλόγες είχαν μπει μέσα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Μακρυνού.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί,  ενώ  υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Οι άνεμοι πορβλέπεται να ενισχυθούν και άλλο, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα πόσα στρέμματα έχουν καεί. Οι δρόμοι όλοι έχουν κλείσει και κανένας δεν έχει πρόσβαση εκτός απο τα οχήματα της πυρόσβεσης. Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Τροχαία, στον κόμβο Μεγάρων – Αλεποχωρίου στο ρεύμα προς Αλεποχώρι και στην περιοχή Δελφίνια επί της οδού Χρυσανθέμων προς Μάζι, ενώ τη νύχτα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από Σχίνο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα, για να μην κινδυνέψουν πολίτες.

Αποπνυκτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλες τις γύρω περιοχές και ιδιαίτερα στα Μέγαρα ,ενώ οι στάχτες έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών.  Ο φόβος όλων είναι πόσο πολύ θα ενισχυθούν οι άνεμοι από τώρα και μέχρι το βράδυ.

Πάντως απο το 112 στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης των περιοχών και απομάκρυνσης σε όλους τους πολίτες , το μεσημέρι .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ