Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη γιατρών για να κρατηθεί ισχυρό το σύστημα Υγείας – Χαμηλή η εθελοντική συνεισφορά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή

Δεν υπήρξε η ανταπόκριση που ήθελε το Υπουργείο Υγείας στο κάλεσμα ιδιωτών γιατρών να συνεισφέρουν στον αγώνα του Ε.Σ.Υ κατά της πανδημίας . Επόμενο βήμα , είναι να ζητήσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από τον πρωθυπουργό την επίταξη .

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ  , ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας  αναφερόμενος στο ίδιο  θέμα , επιβεβαίωσε την παραπάνω εκδοχή, αφού άφησε  ανοιχτό αυτό ενδεχόμενο για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών , αφού όπως είπε «είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας».

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν υπάρξει εθελοντική συνεισφορά, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας Υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος Υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ