Από σήμερα η τηλεκπαίδευση σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά – Από τις 2 μ.μ έως τις 5 μ.μ τα μαθήματα

Ξεκινούν  σήμερα τα εξ αποστάσεως μαθήματα και για τους μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων , σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την ανάσχεση διασποράς του κορωνοϊού.

Ήδη τηλεκπαίδευση κάνουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου .

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρακολούθησε εκπαιδευτική τηλεόραση, στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης .

Για να μην υπερφορτωθεί ξανά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το Υπουργείο αποφάσισε πως τα μαθήματα για τις μικρότερες βαθμίδες της Εκπαίδευσης θα γίνονται μεσημέρι και απόγευμα. Αυτός βέβαια ήταν ο ένας λόγος για το ωράριο αυτό. Ο άλλος ήταν να εξυπηρετηθούν όλα τα μέλη της οικογένειας όσον αφορά τις συσκευές αλλά και την εργασία.

Πιο αναλυτικά, η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα συνεχιστεί όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, ενώ πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί και με νέα μαθήματα, τα οποία ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, στην κατηγορία Παιδικά / Μαθαίνουμε στο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ