Από σήμερα και  μέχρι τις 29 Απριλίου οι αιτήσεις για συμμετοχή των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για συμμετοχή των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος). Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των αιτήσεων είναι η 29η Απριλίου .

Στο πρόγραμμα εντάσσονται 28 ποικιλίες, ενώ υπάρχει ελαφρά διαφοροποίηση στην οικονομική αποζημίωση για κάθε ποικιλία σε σχέση με την περσινή απόφαση, καθώς και στα κριτήρια προτεραιότητας.

Το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης.   Μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να είναι γνωστά και τα κονδύλια που δεν θα απορροφηθούν από τα μέτρα της Αναδιάρθρωσης, των Επενδύσεων και ίσως από το μέτρο της Προβολής Προώθησης Οίνων, ώστε να χρηματοδοτήσουν με μεγαλύτερο προϋπολογισμό τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (Πρώιμη Συγκομιδή, Απόσταξη Κρίσης και Αποθεματοποίηση Οίνων).

Όπως διαβάζουμε, στην παρούσα απόφαση προβλέπεται δυνατότητα παραίτησης του αιτούντος χωρίς ποινή, αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν την πρώιμη συγκομιδή, ενώ έχουν καταστεί επιλέξιμοι.Όσοι λάβουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, λόγω παγετού, χαλαζόπτωσης κλπ., δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο καθεστώς της πρώιμης συγκομιδής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ