Από σήμερα μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στο «ΕΡΓΑΝΗ» για το επίδομα των 800€

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», για τους εργαζόμενους που δικαιούνται  το επίδομα των 800  € . Αφορά αυτούς τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο.

Πιο αναλυτικά, οι πληττόμενες από τον κοροναϊό επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τίθενται σε αναστολή εργασίας για πρώτη φορά, θα υποβάλλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις τους, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (15/11 έως 7/12), προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση που τους αναλογεί.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Όσοι δηλωθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 800 ευρώ, στις γιορτές από 21 έως 31 Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Οι αναστολές Νοεμβρίου με ειδική αποζημίωση 800 ευρώ αφορούν αυστηρά μισθωτούς που έχουν προσληφθεί έως και τις 4 Νοεμβρίου. Οι εργοδότες που πλήττονται μπορούν να θέσουν σε αναστολή ένα τμήμα ή ακόμη και το 100% των εργαζομένων τους. Το κράτος καλύπτει και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ