Από την 1η Σεπτεμβρίου η σταδιακή οnline σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021  θα μπει σε εφαρμογή η απόφαση για  τα ηλεκτρονικά βιβλία και τη σταδιακή οnline σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ. Θα είναι το βασικό «όπλο» της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται  , σε πρώτη φάση θα αποσυρθούν οι ταμειακές μηχανές παλαιού τύπου και θα αντικατασταθούν με νέας τεχνολογίας, οι οποίες θα συνδέονται με το Taxis.  Με τη σταδιακή  διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ όλα τα δεδομένα των  στοιχείων λιανικής πώλησης, των αποδείξεων δηλαδή που θα εκδίδονται μέσω των ταμειακών μηχανών, θα διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Σύμφωνα με το χρονικό πλαίσιο:

  1. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα διασυνδεθούν οι επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία και το 2019 ο τζίρος τους ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ.
  2. Από την 1η Οκτωβρίου 2021 θα διασυνδεθούν οι επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ) που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία και το 2019 ο τζίρος έφτανε έως τα 100.000 ευρώ.
  3. Από την 1η Νοεμβρίου 2021 θα διασυνδεθούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ