Αραβική πίτα με κοτόπουλο στο σπίτι…

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • Για σερβίρισμα
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Γιαούρτι στραγγιστό

Για τη μαρινάδα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις αραβικές πίτες

  • 2 φλ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 3/4 φλ. νερό (περίπου)
  • Λίγο αλεύρι για το άνοιγμα πίτας
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο

Βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και με βάρος το χτυπάμε να γίνει λεπτό.

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και βουτάμε το κοτόπουλο.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 30′.

Το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.

Αφήνουμε για 5′ σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μαϊντανό και γιαούρτι και πασπαλίζουμε πάπρικα ή πιπέρι.

Τυλίγουμε σε σουβλάκι με αραβική πίτα.

Για τη σπιτική αραβική πίτα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.

Σκεπάζουμε και ξεκουράζουμε για 15′.

Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια (αν θέλετε φτιάχνετε 14 μικρές πίτες για μικρά σουβλάκια, για πάρτυ).

Πασπαλίζουμε αλεύρι τον πάγκο και ανοίγουμε λεπτές πίτες.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά 1′-2′ από κάθε πλευρά.

argiro.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ