Αρχαία Κόρινθος : Ήταν μια επιτυχημένη εικαστική εκδήλωση με θέμα την  αγγειοπλαστική τέχνη….

Μία επιτυχημένη εικαστική εκδήλωση με θέμα την  αγγειοπλαστική τέχνη, μια πανάρχαια  τέχνη με την οποία οι Αρχαίοι πρόγονοί μας έφτιαξαν αριστουργήματα που θα θαυμάζει όσοι αιώνες και αν περάσουν όλος ο πλανήτης, πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας. Συγκεκριμμένα , με πρωτοβουλία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ», παρουσιάστηκε στον Αρχαιολογικό χώρο μια ιδιαίτερη εικαστική εκδήλωση για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Κορινθίας: “Η Αγγειοπλαστική Τέχνη” .
Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Σύλλογος: “Η συγκεκριμένη εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας, και προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, πετυχαίνοντας να τους μυήσει στον κόσμο της κεραμικής Τέχνης , μέσα από τις πληροφορίες που άκουσαν από την αναπληρώτρια διευθύντρια της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών κα. Ιουλία Τζόνου όπως και από έναν αυθεντικό εκπρόσωπό της, τον Δημήτρη Μπούτσαλη που υπηρετεί την τέχνη αυτή στην αυθεντική μορφή της.
Στη συνέχεια οι Αγγειογράφοι κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα Ο κ. Ρομντζούκ Δημήτρης, διακόσμησαν περίτεχνα τα Κεραμικά Αγγεία, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Οι μικροί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, διακοσμώντας με τον δικό τους τρόπο τις Κεραμικές μινιατούρες που ήταν Προσφορά από τα Τοπικά Εργαστήρια της Αρχαίας Κορίνθου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο Αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Α.Γκιολής, H Αντιπερειφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδείας  Α.Κόρκα ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σ.Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π.Πιτσάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δ. Μανωλάκης και αρκετός κόσμος, η Τοπική Συμβούλος Φ. Μαρίνη, η  Προέδρος του Σωματείου Λόγου & Τέχνης (Αλκυονίδες) Όλγα Κονομόδη – Θωμά και η Πρόεδρος του Αθλητισμού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Κορίνθου “Ο Βελλερεφών” Ελένη Μελάνη.
Τέλος ευχαριστούμε πολύ την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα Κασίμη και την Ελένη Γκίζα για την προετοιμασία της Εκδήλωσης αυτής.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ