Ασφάλεια, καλύτερη προετοιμασία, τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς , οι τρεις στόχοι του νέου Νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών

Με τρεις στόχους και αρκετές αλλαγές  στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών εγκρίθηκε  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  από το Υπουργικό συμβούλιο.

Το Σχέδιο Νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών παρουσίασαν στο Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, κάνοντας σαφείς τους τρεις  στόχους του Νομοσχεδίου, που είναι: 1. Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.  2. Ο οδηγός θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.3. Να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

Με το Νομοσχέδιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές, ιδίως στη διαδικασία των αδειών οδήγησης, καθώς για παράδειγμα ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα κατά τη διενέργεια της πρακτικής δοκιμασίας των υποψήφιων οδηγών, ενώ θα γίνεται αυστηρός έλεγχος ταυτοπροσωπίας, ώστε να μην μπορεί να δώσει κανείς εξετάσεις στη θέση κάποιου άλλου.

Για πρώτη φορά μάλιστα, οι νέοι από την ηλικία των 17 ετών θα μπορούν να ξεκινήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα οδήγησης. Δικαίωμα συμμετοχής στην πρακτική δοκιμασία για την απόκτηση διπλώματος θα έχει όμως ο υποψήφιος οδηγός αφού συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ