Αύξηση θητείας στον στρατό ξηράς στους 12 μήνες αποφάσισε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Αναφορές για τη στράτευση είχαν γίνει ήδη από την κυβέρνηση και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από την Δ.Ε.Θ. Τα νεώτερα όμως ήρθαν από τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος προανήγγειλε από τη Θάσο ότι σύντομα έρχεται αύξηση της θητείας στους 12 μήνες από τους 9 μήνες που είναι σήμερα. Η αύξηση αυτή κατά τρεις μήνες αφορά τον στρατό ξηράς και ίσως από την αρχή του νέου έτους.

Σε δηλώσεις του ο  Υπουργός  καταρχήν επεσήμανε ότι «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής» και πρόσθεσε: «Με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν».

Σύμφωνα πάντως με τα όσα είχε πει ο κ. Μητσοτάκης πριν από περίπου ένα μήνα, η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Όπως εξήγησε αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη διευκόλυνση του προγραμματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ θα βοηθήσει και στη δημιουργία ενός καθεστώτος ισότητας για όλους τους στρατεύσιμους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ