Βασίλης Κικίλιας: «Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες»

 

«Η Επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά» , δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Κεφαλογιάννη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Και συνέχισε λέγοντας: «Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β’ τριμήνου, υπολογίζουμε τον Ιούνιο να ξεκινήσουμε να εμβολιάζουμε τους υγιείς σαραντάρηδες.»

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να κολλήσεις κορονοϊό. Και ότι ακόμα και αν βγεις θετικός, μειώνει δραματικά την πιθανότητα να διασωληνωθείς και φυσικά την πιθανότητα να χάσεις τη ζωή σου. Το βλέπουμε καθημερινά πλέον και στα Νοσοκομεία μας, από την πτώση νοσηλειών σε ΜΕΘ, ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί.»

Έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

Και ο Υπουργός απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους είπε: «Γι’ αυτό θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό.»

«Όσον αφορά τους υγειονομικούς μας, οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύω ότι θα ανέβει και άλλο.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκάθαρα την εβδομάδα που μας πέρασε, το Φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την αρχή.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ