Βγήκαν και απέκλεισαν τους δρόμους , έκαψαν λάστιχα, ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του 20χρονου ΡΟΜΑ

Εκφράζοντας την οργή τους για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα από σφαίρες αστυνομικού , μετά την καταδίωξη  Ρομά βγήκαν σήμερα στους δρόμους ζητώντας να αποδοθεί δικαίωση, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικό έγκλημα». Οι επτά συλληφθέντες αστυνομικούς παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ.

Οι ΡΟΜΑ  έκλεισαν την  Αττική Οδός στο ύψος του Ασπροπύργου, στον κόμβο της Μαγούλας και διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου. Ειδικότερα, ήταν κλειστή στο ρεύμα προς Ελευσίνα, μετά την έξοδο 4 στον Ασπρόπυργο. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, με Ρομά να έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και να «παίζουν» πετροπόλεμο με την Αστυνομία. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για καμένο αυτοκίνητο της Αττικής Οδού.

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά απάντησαν οι Αστυνομικοί, ενώ στην περιοχή επιχειρούσε και η “Αύρα”.

Στη συνέχεια, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα Μέγαρα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ωστόσο, έληξαν μετά από λίγη ώρα, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Έβαλαν φωτιές στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, Ρομά έκλεισαν τον κόμβο της Τεγέας στην εθνική οδό Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, βάζοντας φωτιές, καίγοντας λάστιχα πάνω στο δρόμο και κάτω από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο αυτό. Η Αστυνομία κατάφερε  να απωθήσει τους Ρομά, οι οποίοι έκλεισαν την εθνική οδό για 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ υπάρχει ο φόβος  για αντίποινα και όλοι απεύχονται τα χειρότερα, ειδικά για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι επτά συλληφθέντες αστυνομικοί, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για τη φονική καταδίωξη στο Πέραμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ