Βελτιώσεις σε τρία σημεία ζητά η ΠΟΜΙΔΑ από τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο για τα μειωμένα ενοίκια

Αύριο Τρίτη 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων COVID για το διάστημα Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.  Για όσους  ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δήλωση έχει  απορριφθεί, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει ενημέρωση όπου θα εξηγεί του λόγους για τους οποίους απορρίπτεται η αίτηση τους.
Κατόπιν η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου για τις δηλώσεις COVID προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν λάθη για το 2020.

Εν τω μεταξύ , η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο επισημαίνει κάποια βασικά σημεία για τα οποία απαιτείται να γίνουν βελτιώσεις.  Και συγκεκριμμένα:

*Να γίνουν δεκτές όχι μόνον διορθωτικές, αλλά και αρχικές δηλώσεις COVID για όλους τους μήνες του έτους 2020, και για όλους όσους ιδιοκτήτες έχασαν τις σχετικές προθεσμίες.

Να καθοριστεί τουλάχιστον μηνιαία προθεσμία από την ενημέρωση των ιδιοκτητών για τα σφάλματα και τους λόγους απόρριψης των δηλώσεων COVID, και

  • Να διευκρινιστεί αν είναι νόμιμες οι μειώσεις μισθωμάτων που επιβάλλουν οι υπεκμισθωτές στους ιδιοκτήτες ακινήτων, όταν τα μίσθια ακίνητα χρησιμοποιούνται από υπομισθωτές-τρίτους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ