Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός: “Είμαστε δύο κόσμοι. Η δική μας πολιτική έχει στον πυρήνα της, την κοινωνική δικαιοσύνη”

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του Καναλιού της Βουλής με τους δημοσιογράφους Λάμπρο Πέγκο και Λουκία Γκάτσου, της Τρίτης 20/9.

Ο κ Ψυχογιός, όπως μας ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Βουλευτή, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα, πολυπαραγοντικό και σύνθετο, με προεκτάσεις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς και πρόσθεσε πως όποιος μιλά για εύκολες λύσεις, δεν έχει πραγματικά κατανοήσει το ζήτημα.

Καθώς ο ίδιος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θύμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε πληθώρα παρεμβάσεων τόσο για την ισοκατανομή του πληθυσμού μέσα από μια Κοινή Πολιτική για το Άσυλο στην Ευρώπη όσο και για τη σταθερή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών. Πρωτίστως, όμως, τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ευρωπαϊκό, το οποίο δεν μπορεί να ανάγεται σε διμερές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως κάνει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Ψυχογιός, μεταξύ άλλων, καταφέρθηκε κατά της δήλωσης του κ.Μηταράκη ότι, δήθεν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στη ΔΕΘ έκανε τοποθέτηση υπέρ των ανοικτών συνόρων και τόνισε ότι δεν συνειδητοποιεί ο κος Υπουργός πως στην ουσία ταυτίζει την τήρηση του διεθνούς δικαίου, μια πολιτική που εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ανοικτά σύνορα. ….Τόνισε πως προτεραιότητα πρέπει να είναι μια πολιτική βασισμένη στην ένταξη η οποία θα είναι προς όφελος τόσο των προσφύγων όσο και των τοπικών κοινωνιών με ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους. “Σε αντίθεση με αυτό, για τον κ.Μηταράκη και την Κυβέρνηση, ακόμη και η απόκτηση ιθαγένειας για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται για δεκαετίες στη χώρα είναι πολιτική «ξέφραγου αμπελιού» και προτιμά να τους αποκλείει με ταξικά εισοδηματικά κριτήρια”, είπε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής……….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ