Χιόνια, βροχή, υγρασία και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το σκηνικό του καιρού στην Κορινθία το Σαββατοκύριακο

Τα κύματα κακοκαιρίας  που ξεκίνησαν να «χτυπάνε» τη χώρα μας από την Πέμπτη το βράδυ , συνεχίζονται με μεγαλύτερη μάλιστα σφοδρότητα τα τελευταία 24ωρα. Χιόνια έχουν πέσει ακόμη και στην Αττική ενώ οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Τα  κύρια χαρακτηριστικά είναι :  Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις , οι  ισχυρές βροχές και καταιγίδες , οι θυελλώδεις  άνεμοι και ο ισχυρός παγετός.

Στην Κορινθία χιόνισε από χθες σε μερικά χωριά ενώ σήμερα πέρα από την βροχή που θα είναι συνεχής , η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή και δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου σήμερα. Το βράδυ θα «πέσει» στους 3 βαθμούς.

Την Κυριακή θα υπάρχουν σύννεφα ενώ η θερμοκρασία θα είναι ακόμη πιο χαμηλή και θα φθάσει σε κάποια ώρα της ημέρας και τους μείον 1 . Θα υπάρχει επίσης αρκετή υγρασία που σήμερα θα φθάσει και το 94%.

Σύμφωνα με το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή  η κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά – νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις . Δηλαδή από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές. Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής – κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία  και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.

Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν. Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές. Επίσης το διήμερο αυτό θα έχουμε ισχυρές βροχές και συγκεκριμμένα:  Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά. Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη . Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα. Τέλος θα έχουμε  θυελλώδεις ανέμους βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Δευτέρα

Όσον αφορά την προσεχή Δευτέρα και την Τρίτη μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές. Παγετός θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ