Γαλάζια σημαία και φέτος για Πευκιά και Συκιά στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης – Υποψήφια ακτή για βράβευση και στο Δερβένι

Και φέτος οι παραλίες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης βραβεύτηκαν με την  «Γαλάζια Σημαία» ως σύμβολο καθαρότητας των υδάτων, οργάνωσης των ακτών και ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμος,  πληρώντας τα αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια που θέτει το πρόγραμμα, καταφέρνει να διακριθεί και να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ελλάδας για τη προστασία και τη φροντίδα του θαλασσίου περιβάλλοντός μας.

Όπως αναφέρει ο δήμος ,  από το 1998, η παραλία του «Πευκιά» στο Ξυλόκαστρο και από το 2002, η παραλία της Συκιάς αντίστοιχα, βρίσκονται ανάμεσα στις βραβευμένες ακτές της χώρας μας.

«Η δημοτική Αρχή, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ με την 198/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διεκδικεί τη βράβευση και της συγκεκριμένης ακτής, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΚΤΗ» για το 2021, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των ακτών και την προώθηση των καλύτερων παραλιών του Δήμου μας.», αναφέρει το δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων.

«Η καθαριότητα, η ασφάλεια και η εγγυημένη ποιότητα των κολυμβητικών υδάτων αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ