Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής Τ.τ.Ε: «Μέσω των κονδυλίων του ευρωπαϊκού μέσου ανάκαμψης δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία ..»

Στο ετήσιο μήνυμά του προς το προσωπικό της τράπεζας της Ελλάδος , ο διοικητής  κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στις  κοινωνικές, οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας . Ωστόσο  άφησε  μια ελπίδα για ανακάμψη, αρκεί όπως τόνισε να μην χαθεί η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως σημείωσε ο κος Στουρνάρας: «Η πανδημία έχει βαρύτατες υγειονομικές, κοινωνικές, οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας αυξάνει την αβεβαιότητα και καθυστερεί την ανάκαμψη».

Και πρόσθεσε: . «Ωστόσο, μέσω των κονδυλίων του ευρωπαϊκού μέσου ανάκαμψης δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί η κρίση ως ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό, την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και την υιοθέτηση ενός βιώσιμου και εξωστρεφούς προτύπου οικονομικής ανάπτυξης.» « Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς και ότι μεσοπρόθεσμα, όταν η ανάκαμψη της οικονομίας επανέλθει σε στέρεη βάση, θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία» .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ