Γιατροί & Εθελοντές δίπλα στα πυρόπληκτα ζώα της Αττικής

Όσα ζωάκια επέζησαν από την φωτιά στην Αττική, ευτυχώς έχουν δίπλα τους γιατρούς και εθελοντές που προσπαθούν με κάθε διαθέσιμο μέσο να τα βοηθήσουν. Τα πυρόπληκτα ζώα έχουν υποστεί και αυτά μεγάλη ταλαιπωρία και τώρα δεν έχουν φαγητό και νερό.
Ευτυχώς που υπάρχει ακόμη ανθρωπιά  και αγάπη για αυτά τα πλάσματα.

Απόδειξη ότι σε χρόνο ρεκόρ στήθηκε ολόκληρος χώρος για τα πυρόπληκτα ζώα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής στο Γαλάτσι. Πρόκειται για το παλιό λατομείο της ΑΣΤΗΡ ΛΑΤΟ Α.Ε. Εκεί δίνεται η βοήθεια στα πυρόπληκτα ζώα.

«Το κυριότερο είναι ότι από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η δραστηριότητα στην κυριολεξία εκατοντάδες εθελοντές έχουν προσέλθει στο χώρο, όπου υπάρχει περίθαλψη και φροντίδα των πυρόπληκτων ζώων. Έχουμε κτηνίατρους και εκπαιδευτές σκύλων, όλο το υλικό που χρειάζεται για την μέριμνά τους . Όσοι εθελοντές έχουν μαζέψει δεσποζόμενα ζώα μπορούν να τα φέρουν στον χώρο και οποιοσδήποτε χρειάζεται το οτιδήποτε μπορεί να καλέσει το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Γαλατσίου στο 2102143300»,  δήλωσε στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος.

Και προσθέτει: «Να γνωρίζουν και οι πυρόπληκτοι πολίτες που έχουν χάσει τα ζώα τους ότι σε εμάς μπορούν να έρθουν να τα αναζητήσουν. Στις πρώτες δύο ώρες βρήκαν καταφύγιο πάνω από πενήντα σκύλοι και γάτες και ο αριθμός όλο και μεγαλώνει. Δεν έχουμε μέχρι τώρα ζωάκια που έχουν εγκαύματα, αλλά υπάρχουν όλες οι υποδομές χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση και τέτοιων περιστατικών. Αρκετά από τα ζώα που έχουμε δυστυχώς δεν είναι τσιπαρισμένα και έτσι είναι δύσκολο να βρεθούν οι ιδιοκτήτες. Για όσα είναι θα τους αναζητήσουμε. Όλα τα ζώα θα λάβουν την φροντίδα που χρειάζονται μέχρι να επιστρέψουν με ασφάλεια είτε στο καταφύγιο τους είτε στις οικογένειές τους ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατόν να δοθούν γιατί όχι και για υιοθεσία».

«Ψυχολογικά είναι σε άσχημη κατάσταση. Είναι τρομαγμένα και φοβισμένα. Όμως, θέλω να επαναλάβω, ότι υπάρχουν οι δομές να μας φέρουν όποιο σκύλο ή γάτα έσωσαν από τις πληγείσες περιοχές. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε την δημοσιοποίηση για να γνωρίζουν οι εθελοντές, οι πολίτες που πήγαν στις περιοχές όπου καταστράφηκαν από τη φωτιά ότι μπορούν να τα φέρουν στο παλιό λατομείο της ΛΑΤΟ όπου από το πρωί έχουμε πλημμυρίσει με κόσμο που θέλει να βοηθήσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ