Για δεύτερη ημέρα η φωτιά καίει τα Γεράνεια – Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη

Για δεύτερη νύχτα , απόψε, η φωτιά έκαιγε  τα Γεράνεια Όρη και συνεχίζει να καίει, αφού ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο . Το μέτωπό της δεν είναι πια ενιαίο , αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες . Ο δυνατός άνεμος δεν βοήθησε ούτε χθες στο έργο της κατάσβεσης  που είναι «Τιτάνιο».

Σύμφωνα με ενημέρωση, στην πυρκαγιά επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 89 οχήματα. Επίσης, κινητοποιήθηκαν 8 αεροσκάφη, 4 PZL, 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής καθώς & 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό. Ακόμη, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

Ο φόβος όλων να μην περάσει την κορυφογραμμή των Γερανείων και κατευθυνθεί προς Αγίους  Θεοδώρους και Λουτράκι αλλά ούτε και προς την μεριά των Μεγάρων , φαίνεται τώρα να απομακρύνεται και υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξή της. Χθες το απόγευμα η φωτιά είχε φθάσει 20 περίπου χλμ έξω από την πόλη.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν και τα αεροσκάφη και ξεκίνησε το έργο της κατάσβεσης . Το πυκνό της περιοχής κάνει το έργο των πεζοπόρων τμημάτων πολύ δύσκολο .’ Όλοι βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ