Για τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου συζήτησαν Δήμαρχος και μειοψηφία με τον Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά στο Υπουργείο

 Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετέβησαν προχθές Τετάρτη ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος και οι επικεφαλείς των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ.Φάνης Μπρακούλιας και κ.Σπύρος Καραβά, προκειμένου να συζητήσουν με τον Κορίνθιο Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά το θέμα του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και συγκεκριμμένα τα προβλήματα λειτουργίας του . Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους προαναφερθέντες  , ο  Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ κ.Μανώλης Γραφάκος και  ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.Σταύρος Αργειτάκος,.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος στην ιστοσελίδα του: «Αναλύσαμε διεξοδικά τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ και ζητήσαμε από τον ΦΟΔΣΑ την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της μονάδας, για την οποία από το 2012 υπεύθυνος είναι ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
Αποφασίστηκε ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε 12-18 μήνες, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν άμεσα τα λειτουργικά συστήματα του ΧΥΤΑ, πιθανότατα με κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων, αλλά και η αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης της μονάδας.
Τις επόμενες μέρες ο κ.Αργειτάκος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση, θα μας παρουσιάσει την τελική πρόταση του, ώστε η εγκατάσταση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση όλοι μαζί σαν δημοτικό συμβούλιο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ο μοναδικός αδειοδοτημένος στην περιφέρειά μας, να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησής του, με τρόπο αντάξιο των προσδοκιών των συνδημοτών μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ