ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ & ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ

Η ασφάλεια–ευστάθεια των πρανών της Διώρυγας, η συντήρηση–επισκευή των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, ο καθαρισμός του ευρύτερου χώρου της Διώρυγας καθώς και η ανάδειξη και αξιοποίηση του καναλιού συζητήθηκαν στη σημερινή  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στον Ισθμό  με αντικείμενο την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών στο κανάλι της Διώρυγας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη.

Συμμετείχε  επίσης ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Γκιώνης, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος,  ενώ από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος της Διώρυγας Κορίνθου κ. Παντελής Παντελίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ανδρικόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Δρ. Ευθύμιος Λέκκας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία με κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ