Γιώργος Ψυχογιός: «Η κυβέρνηση αφήνει την α΄ κατοικία και τα εισοδήματα των πολιτών χωρίς καμία προστασία απέναντι στις τράπεζες»

Ο Βουλευτής του νομού μας και Tομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός κατά τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νέου Πτωχευτικού Κώδικα στη Βουλή  άσκησε σκληρή κριτική  στην Κυβέρνηση αναφέροντας, μεταξύ άλλων,  ότι «το νομοσχέδιο του πτωχευτικού κώδικα, λειτουργεί ως λαιμητόμος και αποτελεί μια οριζόντια τομή που διαλύει την κοινωνική συνοχή, ενώ την ίδια ώρα τα περισσότερα ΜΜΕ σιωπούν, όπως κάνουν για τις περισσότερες πτυχές της πολιτικής της Ν.Δ.»

Συνέχισε  λέγοντας  ότι «στα νοσοκομεία έχουν γίνει ελάχιστες προσλήψεις και υπάρχουν 5.000 εργαζόμενοι λιγότεροι από το 2019, ότι το ένα τρίτο των πολιτών πληρώνουν για το τεστ κορωνοϊού και ότι τα σχολεία δεν θωρακίστηκαν και δεν ενισχύθηκαν με εκπαιδευτικούς, με υπηρεσίες καθαριότητας, με λιγότερα παιδιά στην τάξη. Αντίθετα έχουμε μια επιχείρηση τρομοκράτησης της νεολαίας που διεκδικεί το αυτονόητο.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής σχολίασε ότι στα εθνικά ζητήματα υπάρχουν παλινωδίες, αντιφάσεις και διπλωματικές κινήσεις που έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα, αλλά και στην οικονομική πολιτική, τα μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας ήταν ανεπαρκή για όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες. Ο κ. Ψυχογιός απαντώντας  στη ΝΔ ότι δεν πληρώνουν τις δόσεις τους οι δανειολήπτες του Νόμου Κατσέλη, τις χαρακτήρισε ντροπιαστικές τονίζοντας ότι η τεράστια πλειοψηφία τους πληρώνουν κανονικά και με συνέπεια, προκειμένου να προστατεύσουν την α’ κατοικία τους.

Σε ό,τι αφορά την πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι δανειολήπτες με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση αφήνει 611 ευρώ για τη διαβίωση των ανθρώπων και αναρωτήθηκε αν τόσο εκτιμάται η ανθρώπινη ζωή. Ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προστάτευσε την πρώτη λαϊκή κατοικία με το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη για το σύνολο των οφειλών μέχρι το Φλεβάρη του ‘19 και από εκεί και πέρα ψήφισε με τον 4605/2019 ένα ακόμα πλαίσιο προστασίας του οποίου η ΝΔ ζήτησε παράταση, αλλά μόνο μέχρι τον Ιούλιο του 2020, ενώ η λεγόμενη «γέφυρα» καμία σχέση δεν έχει με προστασία καθώς είναι πρόγραμμα επιδότησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ